23948sdkhjf

LAG Ringkøbing-Skjern søger købmænd til nyt projekt

Mange købmænd i landdistrikter lukker og slukker - men sådan behøver det ikke at være. Et nyt projekt skal føre de lokale købmænd ind i fremtiden.
Købmændene i Danmarks landdistrikter er presset på levebrødet.

Mange lukker, og i takt med at flere og mere omfangsrige supermarkeder skyder op i de større byer, bliver udfordringen kun større. Men løsningen er inden for rækkevidde, og et nyt projekt skal føre de lokale købmænd ind i fremtiden, skriver Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Undersøgelser viser, at potentialet til fulde er til stede for lokale butikker. Faktisk kræver det kun at de lokale lægger en lidt større del af deres indkøb lokalt, siger LAG-koordinator Poul Nystrup Christensen.

Gør din lokale butik til første stop
LAG Ringkøbing-Skjern og projektet ”Fremtidens Detailhandel i Landdistrikterne” inviterer derfor
købmænd, brugsuddelere og dagligvarehandel i Ringkøbing-Skjern Ko-munes landdistrikter til at deltage i projektet ”Gør din lokale butik til første stop”.

- Det handler om at oparbejde en loyalitet hos lokalsamfundet. Vi skal have nedbrudt mange af de myter, der i dag findes om at handle lokalt, og det skulle gerne føre til, at de lokale ændrer deres adfærd og lægger lidt flere af deres indkøb lokalt. Det handler ikke om, at de kun skal handle hos den lokale købmand, men det skal være deres første stop, siger Poul Nystrup Christensen.

I det nye projekt skal en række af kommunens lokale købmænd og en gruppe af borgere forsøge at afdække de fordele og ulemper, der er ved at handle lokalt.

Konkret målsætning
Projektet er en del af ”Fremtidens detailhandel i Landdistrikterne”, og målene er meget konkrete.

- Vi skal skabe et grundlag, der kan hjælpe med at bekræfte eller aflive mange af de myter, der eksisterer i dag. Det vil eksempelvis vise sig, om det er dyrere at handle lokalt, end i supermarkedet i nærmeste større by, siger Poul Nystrup Christensen.

Der søges netop nu købmænd, der vil deltage i forsøget. Der skal bruges op til fem købmænd, eller grupper af købmænd. Ud over tilsagn fra lokale købmænd, skal der også være opbakning fra lokalsamfundet i form af grupper af borgere eller foreninger.

Læs invitationen her
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094