23948sdkhjf

Alle storcentre lukker torsdag

Alle landets storcentre skal lukke torsdag. Det meddeler statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften på et pressemøde med henvisning til, at antallet af smittede stiger, mens smittetallet lige nu er på 1,2.

Herefter følger liberale erhverv - som eksempelvis frisører, fysioterapeuter og andre servicevirksomheder - der skal lukke fra mandag 21. december.

Med supermarkeder og apoteker som undtagelse lukker den øvrige detailhandel ned fra natten efter julenat og frem til 3. januar 2021.

- Fra 1. juledag og frem til 3. januar vil Danmark reelt være lukket helt ned. Detailhandlen skal også være lukket på nær de steder, hvor vi køber vores dagligvarer, og apoteker og lignende, siger statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde, hvor også sundhedsminister Magnus Heunicke er til stede, ligesom beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, Rigspolitichef Thorkild Fogde og direktør for SSI Henrik Ullum deltager.

- Vi ved godt, at julehandlen til dels vil blive flyttet over i de butikker, der har åbent frem til jul. Det gør det endnu vigtigere, at butikkerne overholder retningslinjerne, og at man kun handler en person fra hver familie, siger Mette Frederiksen.

En anden detailhandel

Med nedlukningen følger Danmark efter lande som Tyskland og Nederlandene, der allerede har lukket ned for store dele af detailhandlen. Det bekymrer Jens Birkeholm, direktør i Dansk Detail, der har mode- og møbelbutikker som medlemmer.

- Det bliver en anden detailhandel, som vil åbne igen på den anden side, da en del ikke vil komme med igennem krisen. Fysiske butikker er i forvejen under hårdt pres. Kundetrafikken er efter de seneste restriktioner reduceret med 30-50 procent mange steder gennem de seneste par uger, siger han til Finans.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125