23948sdkhjf

Smuthul: Sådan holder butikker i storcentre åbent

Desperate tider kræver kreative løsninger. Det må være hovedessensen i det overarbejde, som mange butikker rundt om i landet har været på, siden regeringen onsdag aften annoncerede tvangslukning af alle landets storcentre.

For ikke alle butikker i storcentrene følger befalingen.

I Nørreport Centret i Holstebro har tre butikker fået udskiftet ruder med døre, så der ikke længere er indgang til butikkerne fra selve centret, men fra gaden.

Dermed kan de fortsat holde åbent, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Det er ikke, fordi vi ikke har respekt for nedlukningen. Men når vi har et lovligt alternativ, så gør vi det. Fordi vi er smådesperate efter forårets nedlukning, og fordi det kommer med så kort varsel og på det for os allervigtigste tidspunkt på året, siger Bjarne Jeppesen, medindehaver af Mr Holstebro, til avisen.

Bagindgange og branddøre

Også i Strøgcentret i Ikast kan butikkerne fortsat holde åbent. Her kan man nemlig i de fleste butikker komme ind via bagindgangen, skriver Herning Folkeblad.

- Butikkerne vil ikke længere holde åbent gennem deres hovedindgang i centret. I stedet vil en del af butikkerne holde åbent gennem deres bagindgang, siger Jan Birk Knudsen, der er chef for Vores Ikast, til Herning Folkeblad.

I butikscentret City Syd i Aalborg vil Elgiganten frem til den 23. december kl. 21 lukke kunder ind ad branddøren, skriver Nordjyske.

- Statsministeren lagde op til, at hvis man kan åbne ud til det fri, så må man det. Så det gør vi naturligvis, siger varehuschef Lars Jensen.

Indkøbsoplevelsen

Flere af landets storcenter-ejere kalder det chokerende og uforståeligt, at regeringen nu for anden gang i år tvangslukker centrene. Foreløbigt frem til den 3. januar.

- Den handel, der ligger i centrene, bliver nu sendt ud på gaden og klumpet sammen i mindre butikker. Vores kundestrøm er i forvejen nede, og vi efterlever både afstandskrav og krav om mundbind. Mig bekendt kan ingen smittekæde spores til storcentre. Så jeg er ærligt talt forundret, siger Jesper Faurholdt, direktør i Danske Shoppingcentre med 18 centre rundt om i landet.

Butikkerne i landets storcentre misser livsvigtige dage med julehandel. På trods af nye hjælpepakker kan det føre til konkurser og arbejdspladser for en i forvejen hårdt presset detailhandel.

Den sundhedsfaglige begrundelse for at lukke centrene er den indkøbsadfærd, som centrene indbyder til. Det forklarede Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, på et pressemøde onsdag aften.

- Der er mange mennesker, som bevæger sig rundt i lang tid – måske endda også familier. Der er megen trængsel i for eksempel et storcenter. Det er vores vurdering med det høje smittetryk, vi ser, og de nedlukninger vi ellers har gjort, at trængslen – og dermed smitten – vil søge derhen, lød det.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071