23948sdkhjf

Pakkefirmaer under pres: GLS vil droppe hjemmelevering

Den stigende onlinehandel under coronakrisen og nu op til julehandlen presser landets fragtfirmaer til bristepunktet.

De kæmper for at følge med, og et af dem, GLS, opfordrer nu kunderne i detailhandlen til at stoppe for hjemmelevering til danskerne op til jul, men i stedet få julekøb bragt til pakkebutikker.

Det skriver Finans.

- Vi har nået den maksimale volumen, som vi kan håndtere. Så hvis andelen af hjemmelevering stiger, vil det gøre det svært rent fysisk at nå at levere pakkerne inden for døgnets timer. Derfor vores opfordring i denne situation, siger direktør Karsten Klitmøller, GLS Denmark.

Flere af landets fragtfirmaer melder, at de er tæt på det maksimale af deres kapacitet. Det samme er store dele af onlinehandlen, som allerede inden lukningen af landets storcentre var presset til kanten.

- Vi er allerede på et niveau, hvor tingene er tæt på det maksimale. Især da vi har svært ved at få mere kapacitet hos fragtfirmaerne. Så det bedste råd må være til danskerne hurtigt at få bestilt julegaverne og krydse fingre. Vi leverer allerede nu min. 25.000 pakker ud dagligt, siger Coolshop-medstifter Jacob Risgaard til Finans.

Pakkefirmaet Bring siger, at man har en ambition om at få alle pakker ud før jul.

Men i den nuværende situation kan vi ikke give garantier. Vores opfordring er, at man hellere skal bestille pakkerne nu frem for at vente til senere. Gør det så hurtigt som muligt, siger landechef Per Buus til Berlingske.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14