23948sdkhjf

Ny nødline i supermarkedet til hårdt pressede restauranter

Landets nedlukkede spisesteder får nu en midlertidig hjælpende hånd, der potentielt kan forhindre, at de brænder inde med tonsvis af mad.

Fødevarestyrelsen har netop givet en ekstraordinær dispensation, der betyder, at restauranter langt nemmere kan levere serveringsklare retter til detailbutikker, for eksempel supermarkeder.

Det er den såkaldte 1/3-regel, som midlertidigt er dispenseret. Det betyder, at restauranter ikke som normalt skal anmelde sig til registrering af aktiviteten levering af animalske fødevarer til andre detailvirksomheder.

Restauranterne kan altså levere retter uden mærkning.

- Dette er en håndsrækning til vores erhverv, som lige nu er ramt af omfattende tvangslukninger, og for nogle forretninger vil dette være en mulighed for at øge omsætningen ved siden af for eksempel takeaway, udtaler Tine Skriver, fødevarechef i brancheorganisationen Horesta, i en pressemeddelelse.

Den nye tilladelse til salg af for eksempel færdigretter til landets supermarkeder er betinget af følgende:

  • Der er tale om små mængder af spiseklare retter, der sælges til endelige forbrugere inden for samme dag, som de er produceret.
  • Der er tale om levering til lokale detailvirksomheder, dvs. virksomheder inden for 50 km fra restauranten.
  • Det skal være serveringsklare retter, som evt. skal genopvarmes hos forbrugeren. Ved spiseklare retter forstås fuldt færdigtilberedte retter, som evt. skal genopvarmes hos forbrugeren af hensyn til spisekvaliteten.
  • Restauranten skal give butikken besked om evt. allergener i retten.
  • Forbrugeren skal kunne oplyses om evt. allergener i retten på forespørgsel i butikken.
  • Der skal være fuld sporbarhed både fra restaurant til butik og omvendt.
  • Undtagelserne vil bortfalde, når restauranterne får lov til at åbne for spisende gæster.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.214