23948sdkhjf

Nethandlen i jubelrus: Det, vi i øjeblikket er vidne til, slår alt

De danske netbutikker arbejder i øjeblikket under det største tryk, de nogensinde har oplevet.

Aldrig før er der blevet langet så mange pakker over de digitale diske som i den seneste måned.   

- Jeg synes efterhånden, at jeg har set en del, men det, vi i øjeblikket er vidne til, slår alt. Lige siden den rekordstore Black Week har der været et enormt tryk på e-handlen, og efter de nye restriktioner blev indført, er trykket bare øget yderligere, siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

Høje forventninger indfriet

Samme melding kommer fra netbutikkerne selv. I en ny analyse fra Dansk Erhverv siger godt 8 ud af 10 netbutikker, at julesalget lever op til forventningerne.

Og de har ellers været høje.

27 pct. af netbutikkerne forventede, at salget ville vokse med mindst 50 pct. sammenholdt med 2019. Hver 10. regnede med en fordobling i salget. 12 pct. forventede en vækst på mindst 150 pct.

- Trods det tror jeg stadig, at mange ville svare, at forventningerne bliver slået, hvis det havde været en svarmulighed. Jeg har talt med mange, der siger, at de ikke i deres vildeste fantasi havde regnet med, at salget ville blive så stort. Det har for mange været black friday-tilstande hver dag i en måned nu, siger Niels Ralund.

Nedlukning og nye restriktioner

Coronakrisen har fået den digitale handel til at accelerere med en hidtil uset fart. Samtidig har den stigende smittekurve og de nyeste restriktioner fået endnu flere forbrugere til at klare julegaveindkøbene online. 

- Vi er ellers nået ind den normalt stille periode for julehandel online, men mange netbutikker oplevede, at kunderne begyndte at strømme ind, så snart nedlukningen af storcentrene kom, siger Niels Ralund.

Landets storcentre er tvangslukket frem til den 3. januar med risiko for forlængelse, hvis de høje smittetal herhjemme fortsætter.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063