23948sdkhjf

Boligkæde går tilbage: Frygter at udviklingen fortsætter

Den danske indretnings- og møbelkæde Illums Bolighus er ligesom store dele af den øvrige fysiske detailhandel blevet tydeligt ramt af coronakrisen.

Det viser koncernens årsrapport, som netop er offentliggjort.

Omsætningen i Illums Bolighus, der har forretninger i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, faldt med knap 10 pct. til 520 mio. kr. Resultatet efter skat dykkede fra 42 mio. kr. til 31 mio. kr.

- I lyset af covid-19-pandemien, den generelle udvikling i detailhandlen samt svækkelsen af den norske valuta vurderer ledelsen koncernens økonomiske udvikling som værende acceptabel, står der i regnskabet.

I årets løb har Illums Bolighus ellers tilpasset omkostningerne gennem reduktion i medarbejderstaben og en genforhandling af huslejekontrakter. Men det var altså ikke nok til at forhindre et resultatfald.

Og ledelsen frygter, at udviklingen fortsætter i det nye år. Her budgetteres der med endnu et fald i omsætningen og et endnu lavere resultat. Forklaringen er, at coronavirussen fortsat vil lægge pres på den fysiske detailhandel.

En god forretning

Illums Bolighus’ adm. direktør, Henrik Ypkendanz, har siden 2005 været hovedaktionær i virksomheden, hvis ejerkreds også tæller blandt andet den tidl. Carlsberg-topchef Flemming Lindeløv samt godsejerne Søren Martin Nymann og Svend Theodor Kallehave.

Ejerkredsen har i årevis tjent styrtende på bolighuset og har trukket store millionbeløb ud som udbytte. Det satte coronapandemien en stopper for.

Foruden Amagertorv, Københavns Lufthavn, Lyngby, Hørsholm, Field’s og Aarhus har Illums Bolighus også forretninger i Norge, Sverige og Tyskland. Alle aktiviteter er samlet i Illums Bolighus Holding ApS.

I Danmark og Tyskland har Illums Bolighus' butikker i løbet af regnskabsåret været midlertidigt lukket, mens butikkerne i Sverige og Norge har haft reducerede åbningstider.

- Der har således været tilbagegang i omsætningen fra butikkerne i København samt i Sverige og i Tyskland. Butikkerne i Norge, Københavns omegn og ikke mindst e-commerce har realiseret vækst i omsætningen, skriver ledelsen i regnskabet.

Illums Bolighus blev grundlagt i 1925 under navnet BO. Da familierne Illum, Berg og Trock-Jansen i 1941 overtog forretningen, ændredes navnet til det nuværende.

Indtil 2005 var Illums Bolighus ejet af kapitalfonden Axcel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125