23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på RetailNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Supermarkeder lader varme færdigretter stå i stuetemperatur

Færdiglavede middagsretter i mange af landets supermarkeder opbevares ved stuetemperaturer - Det kan give madforgiftning, advarer ekspert.












Følger lovgivningen





Ifølge Fødevarestyrelsen bliver færdiglavede middagsretter opbevaret ved stuetemperatur i mange af landets supermarkeder. Men det kan give madforgiftning, hvis varerne står for længe på den måde, advarer professor og ekspert i fødevaremikrobiologi Susanne Knøchel fra Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. - Hvis fødevarer opbevares for længe ved temperaturer mellem 10 og 55 grader, kan der lynhurtigt udvikle sig bakterier, forklarer hun. Kvalitetschef i Coop Karin Frøidt udtaler, at fordi der tidligere har været en tretimers-regel i lovgivningen, følger man stadig denne praksis. Coop har samtidig har en risikovurdering af de produkttyper, de arbejder med i deres supermarkeder, som tager højde for mikrobiologiske og kemiske forhold.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.129