23948sdkhjf

Er det ferske kød fersk ?

En kontrolkampagne skal afsløre om landets slagtere sælger optøet kød som fersk kød.
I maj og juni måned vil 300 supermarkeds-slagtere, slagterforretninger og kødopskærings-virksomheder landet over få besøg af fødevarekontrollen. Det sker for at undersøge om det ferske kød, der langes over disken, er fersk eller har været frosset, skriver 24timer.

- Vi gennemfører en kontrolkampagne med inspiration fra Schweiz, hvor man tidligere har konstateret, at 15 procent af det kød, der sælges som fersk, faktisk har været frosset, uden at forbrugerne får det oplyst, forklarer fødevarekontrollens projektleder Pernille Rosborg.

Hun står for at koordinere den omfattende fødevarekontrol, der vil bestå af uanmeldte besøg, prøveudtagning til analyse, dokumentkontrol og sporing af kødet.

Politianmeldelse en mulighed
Såfremt virksomhederne viser sig at have solgt optøet kød som fersk, kan man ifølge Fødevarestyrelsen blive sanktioneret med politianmeldelser, forbud og sure smileys.

- Vi vil få klarlagt, om der findes brodne kar, som spekulerer i at købe billigt frosset kød, der sælges som ferskt, siger Pernille Rosborg om formålet med kampagnen.

Fødevarekontrollen gennemfører i alt 17 kontrolkampagner i 2012.


Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094