23948sdkhjf

Afsluttende forhandlinger for 150.000 i detailhandlen

Fredag kl. 14.00 mødes Dansk Erhverv og HK Handel til de afsluttende forhandlinger om en fornyelse af Butiksoverenskomsten.
Butiksoverenskomsten bestemmer arbejdsvilkårene for godt 150.000 ansatte i detailhandlen. Forhandlingerne foregår i skyggen af en presset butiksbranche, faldende privatforbrug og dårlige konjunkturer.

- Det bliver ikke nemme forhandlinger. Arbejdsgiverne stiller op med en lang række krav til forringelser, og vi er opmærksomme på, at mange butikker er pressede på økonomien. Men vi har den særlige situation, at lukkeloven bliver ophævet til august, hvilket kommer til at skabe nye arbejdsforhold for mange af vores medlemmer. Det er vigtigt for os, at overenskomsten tager højde for den nye situation, siger formand for HK Handel, Jørgen Hoppe.

Også hos Dansk Erhverv forventer man at forhandlingerne bliver svære.

- Vi har brug for at styrke konkurrenceevnen og øge fleksibiliteten på arbejdsmarkedet, så det er her vi skal finde nogle gode løsninger hen over weekenden. Det sidste detailhandlen har brug for er øgede omkostninger, og det håber jeg HK Handel har forståelse for, så vi kan bevare så mange arbejdspladser som muligt, siger direktør i Dansk Erhverv Laurits Rønn.

Forhandlingerne forgår hos Dansk Erhverv og starter fredag kl. 14.00. Parterne har reserveret weekenden i forsøget på at nå et resultat.

Kilde: HK Handel & Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078