23948sdkhjf

To nordjyder fik en god idé: Har kurs mod milliarden

Da omsætningen raslede ned i en nordjysk frugt- og grøntvirksomhed i årene efter finanskrisen, skiftede iværksætteren Tommy Toft spor og stiftede et spiritusfirma.

Det skulle vise sig at være en god idé.

I dag står han i spidsen for den hurtigt voksende grossistvirksomhed Drinx, der sælger øl, spiritus og andre varer til service- og detailbranchen.

På fire år er firmaet vokset næsten 1.200 procent, og trods coronakrisen – der har lukket en stor del af landets restauranter, barer og caféer – lykkedes det sidste år Drinx at lande et overskud efter skat på 7,9 mio. kr.

Det skriver Nordjyske.

Den gale vej

Tommy Toft driver Drinx sammen med makkeren Karl Henrik Frederiksen. Oprindeligt solgte de frugt og grønt til virksomheder og restauranter gennem selskabet Frugt Karl, men udviklingen og regnskabstallene gik den gale vej.

Derfor valgte de i 2015 at sadle om og stifte Drinx, som i dag er Danmarks største grossist inden for salg af spiritus.

Drinx sælger blandt andet øl, sodavand, vin og spiritus til barer, restauranter, caféer, natklubber, butikker og festivaler.

Men over halvdelen af omsætningen kommer faktisk fra andre ting, såsom rengøringsartikler, støvsugere, papirduge, elpærer, håndsprit, terninger og raflebægere.

Derudover eksporterer Drinx forskellige spiritusvarianter til Europa og Asien.

- Vi har også et strategisk samarbejde med Salling Group. Vi håndterer deres webshops bilka.dk og salling.dk, fortæller Tommy Toft til Nordjyske.

Jagter milliarden

Selvom Drinx formåede at tjene penge i 2020, satte coronakrisen tydelige spor. Siden marts har virksomheden ifølge Tommy Toft tabt cirka 250 mio. kr. i omsætning på grund af nedlukningen af oplevelsesindustrien og restaurationsbranchen.

Drinx har cirka 80 ansatte, hvoraf størstedelen sidder på hovedkontoret i Frederikshavn.

Inden for fem år sigter Tommy Toft mod at nå en milliardomsætning i virksomheden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125