23948sdkhjf

Nye restriktioner: Afstandskrav øges i butikker

Kravet om en meters afstand i dagligvarebutikker øges nu til to meter i et forsøg på at inddæmme coronasmitten i samfundet.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag eftermiddag på et pressemøde.

- Vi skal igen holde to meters afstand mellem hinanden. Det gælder i dagligvarebutikkerne, når vi køber dagligvarer, men også i det offentlige rum, når vi møder hinanden på stien i skoven, siger statsministeren.

Den skærpede restriktion gælder fra i morgen og indtil videre frem til 17. januar, men statsministeren udelukker ikke, at denne periode kan forlænges. Dermed genindføres den samme afstandsrestriktion som i foråret.

Samtidig oplyser hun, at Danmark nu er rykket op på niveau 5 i det varslingssystem, der er lavet for at skabe overblik over coronasmitten og medfølgende restriktioner og udfordringer for samfundet. Desuden bliver forsamlingsloftet sænket fra ti til fem personer.

For knap en måned siden meddelte Mette Frederiksen, at de allerede eksisterende krav til detailhandlen - om blandt andet mundbind, kundebegrænsninger og begrænset salg af alkohol - forlænges frem til 28. februar.

Siden har stigende smittetendens gjort, at der siden 25. december har været lukket ned for ikke-essentielle fysiske butikker, samt at restauranter kun har måttet levere take-away. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126