23948sdkhjf

Arealkrav i butikker træder først i kraft fra på fredag

Fra fredag kommer der i den danske detailhandel til at gælde nye krav for, hvor mange kunder der må være i butikkerne målt på antallet af kvadratmeter.

Det er en følge af de nye afstandskrav, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en mail.

Tirsdag eftermiddag oplyste regeringen, at den på grund af smittesituationen hæver afstandskravet fra én til to meter. Det er dog blot en anbefaling, og derfor kunne afstandskravet træde i kraft med det samme, står der i mailen.

Til gengæld behøver butikkerne ikke følge de nye arealkrav med det samme, da de altså først træder i kraft fra fredag 8. januar.

Ændringen af arealkravene betyder, at hvor der før skulle være fire kvadratmeter per kunde i dagligvarebutikker på under 2000 kvadratmeter, så skal der nu være 7,5 kvadratmeter.

- Arealkravene i dagligvarebutikkerne øges, så færre kunder kan lukkes ind, står der i en pjece om de nye retningslinjer fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Foruden ændringen af arealkravene og afstandskravet indfører regeringen også et skiltningskrav. Det betyder, at butikkerne skal skilte med, at kunder kraftigt opfordres til at holde to meters afstand i hele butikken.

Det er strafbelagt, hvis butikken ikke har et sådant skilt, men butikken kan ikke straffes, hvis kunder ikke holder to meters afstand.

- Butikken skal dog tage ansvar for at påse, at kravet overholdes, står der i pjecen.

Afstandskravet og arealkravet står ligesom resten af regeringens restriktioner til at vare frem til søndag 17. januar. Regeringen har dog lagt op til, at restriktionerne kan blive forlænget.

/ritzau/

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125