23948sdkhjf

Elektroniksalget boomer når vi sendes hjem

Danskerne købte markant mere elektronik i 2020 sammenlignet med foregående år. Allerede i starten af november overhalede 2020 salget i 2019.

Det viser et særudtræk foretaget af analysevirksomheden GfK, der blandt andet indsamler salgsstatistikker og udarbejder analyser for nogle af de største danske detailkæder.

Store fladskærme

December-tallene er endnu ikke indhentet og fremgår derfor ikke i udtrækket, men tendensen om et højere generelt salg af forbrugerelektronik bekræftes af GfK.

Se tallene i bunden af artiklen.

- Salget af elektronik i 2020 har været helt forrygende og allerede i november oversteg det hele salget i 2019, siger Philip Læborg, der er Client Insight Manager for GfK.

- En af vinderne i 2020 var store fladeskærme, hvor vi efter feriepengene blev udbetalt kunne se en stor stigning på over 400 procent ugerne efter i forhold til året før på +70 tommer skærme, siger Philip Læborg.

Philip Læborg mener, at da vi skulle omstille os til, at hjemmet pludselig skulle fungere både som arbejdsplads, levere underholdning og til tider også virke som restaurant, så har der ikke været langt til beslutningen om at tænke nyt i alle dele af husstanden.

- Det har betydet, at vi har opgraderet hjemmeelektronik på alle fronter, siger analytikeren.

Hvad med 2021?

Når man hos analysevirksomheden GfK ser videre ind i 2021, så ser man forskellige scenarier alt efter, hvor hurtigt coronavaccinen bliver udrullet. Hvis det går langsomt, så er det godt for elektroniksalget.

- Hvis danskerne fortsat ikke kan bruge penge på fornøjelser udenfor hjemmet, såsom rejser og andre kulturelle aktiviteter, så forventer vi elektroniksalget stadigvæk vil være højt, og danskerne vil kunne opgradere til en dyrere model, da der vil være mere plads i privatøkonomien, siger Philip Læborg.

- Det andet scenarie er, at vi ser verden åbne igen, og vi vil se en normalisering og en mætning af elektronikmarkedet, som vil betyde et salgstal, der er tættere på det i 2019, siger Philip Læborg.

Kilde: GfK                    (Mia.kr) 2020 (Jan-nov) 2019 (Jan-nov)
Information Technology 7,70 6,00
Consumer Electronics 3,08 2,41
Telecom 7,54 7,33
Major Domestic Appliances 5,17 4,80
Small Domestic Appliances 2,38 1,89

Forsidefoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11