23948sdkhjf

Discountkæde forlænger parløb med leverandør om CO2-venlig distribution

Discountkæden Rema 1000 har de seneste to år eksperimenteret med Schulstad om at effektivisere distributionen til butikkerne og derigennem mindske antallet af kørte kilometer og dermed CO2-udledningen.

Siden 2019 er antallet af leveringer til discountkædens danske butikker blevet halveret fra 260.000 årlige leveringer til 130.000 leveringer. Det svarer til 2,3 millioner færre kørte kilometer om året - og en reduktion af CO2-udslippet på 2.000 ton årligt.

Derfor har parterne nu valgt at indgå en aftale over de kommende fem år.

- Schulstad har et veletableret setup med et fintmasket rutenet, da det i forvejen distribuerer brød til mange andre kunder. Hvis vi selv skulle stå for distributionen, ville det resultere i flere kørte kilometer og dermed større CO2-udledning. Derudover har vi et rigtigt godt samarbejde med Schulstad omkring støjsvag varelevering, blandt andet ved anvendelse af hybridlastbiler, siger Ole Thomsen, logistikdirektør i Reitan Distribution, om baggrunden for det nye partnerskab med Schulstad Logistik.

Den nye aftale betyder også, at Schulstad kan satse endnu mere på ny teknologi til distributionen, forklarer driftsdirektør Claus Loft fra Schulstad Logistik.

- Den nye aftale med en varighed på fem år giver os mulighed for at investere yderligere i støjsvagt og miljørigtigt materiel samt at udvikle vores systemer, så leveringsevnen forbedres, siger han.

Med inspiration fra partnerskabet med leverandørerne af brød undersøger Reitan Distribution nu muligheden for at kopiere løsningen til andre leverandører. 

Logistikdirektør i Reitan Distribution, Ole Thomsen, oplyser, at lignende modeller for eksempel allerede er indført ved afhentninger hos Gram Slot og Harboe Bryggerierne.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125