23948sdkhjf

113 år gammel familiekoncern tvunget til lukninger

For første gang i over syv år har den familieejede modekoncern Kaufmann, der har butikker over hele landet, røde tal på bundlinjen.

Et nyt regnskab afslører, at coronakrisen har ramt Kaufmann-koncernen med hård kraft og kostet et tab på 1,9 mio. kr. Samtidig dykkede omsætningen med 17 pct. Fra 524 mio. kr. til 435 mio. kr.

Det nye regnskab omfatter perioden oktober 2019 til september 2020. Dermed er også indregnet effekter fra coronavirussen, som betød, at Kaufmanns butikker i en periode på to måneder – fra marts til maj – havde manglende eller i værste fald slet ingen omsætning.

Kaufmann-koncernen, der sælger herretøj gennem kæderne Kaufmann, Alex og Quint, har på grund af krisen måttet lukket tre af sine fysiske butikker permanent.

Uvished

Den 113 år gamle tøjkoncern er ejet af søskendeparret Anne Mette og Henrik Kaufmann. De har søgt støtte fra regeringens hjælpepakker til både faste udgifter og lønninger, men det var altså ikke nok til at forhindre et underskud.

Og der er stadig store usikkerheder forbundet med udviklingen i familiekoncernen.

- Længden af krisen er uvis, men det er ledelsens forventning, at den umiddelbare effekt af krisen er markant, og at der ligeledes må forventes en længerevarende effekt, skriver ledelsen i regnskabet.

Kaufmann-koncernen forventer i indeværende regnskabsår en fremgang i omsætningen på 10-15 pct. og et positivt resultat.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141