23948sdkhjf

Magasin-ejer solgt: Ingen butikker følger med

Den kriseramte britiske detailkoncern Debenhams, der bl.a. ejer stormagasinkæden Magasin, er blevet solgt til Boohoo Group for 450 mio. kr.

Med i handlen følger dog ikke Debenhams’ fysiske varehuse. Dermed er 12.000 job i fare, skriver britiske BBC.

Ifølge Magasin får opkøbet ingen betydning for den danske stormagasinkæde.

- Vi fortsætter som hidtil med at eksistere her i Danmark som en juridisk selvstændig enhed i god form – lige nu med massiv fremgang online og med forventning om at fortsætte de gode takter, når vi kan åbne vores fysiske forretninger igen, udtaler økonomidirektør Peter Fabricius i en pressemeddelelse.

- Magasin i Danmark er en økonomisk sund og veldrevet forretning med 150 år på bagen. Når en ny ejer på et tidspunkt melder sig på banen, ser vi frem til samarbejdet, understreger han.

Debenhams har i flere år været i økonomiske vanskeligheder. Og da et salg af virksomheden i december sidste år faldt til jorden, meddelte det 242 år gamle detailikon, at man ikke så anden udvej end at påbegynde en nedlukning.

Debenhams har dog fortsat forsøgt at sælge hele eller dele af sin forretning. Det er nu lykkes.

Boohoo Group, der sælger mode online, overtager Debenhams-brandet og dets website. Dermed står de over 100 Debenhams-varehuse fortsat til at lukke - men altså ikke Magasin, som er en selvstændig enhed i koncernen.

Debenhams overtog danske Magasin i 2009. Dengang kæmpede Magasin med underskud og gæld og havde sågar været tæt på at gå konkurs.

I dag er Magasin med sine seks varehuse og webshop en indbringende forretning - og har været det i årevis. Det seneste årsregnskab for 2018/2019 viste et overskud på 84 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094