23948sdkhjf

Stifter tilbudt at købe Tiger-kæden tilbage

Flying Tiger volder store problemer for den svenske kapitalfond EQT, der ejer butikskæden.

Nu kan Børsen afsløre, at kapitalfonden for nylig har spurgt Tigers stifter, Lennart Lajboschitz, om han er interesseret i at købe sit livsværk tilbage.

Lennart Lajboschitz bekræfter, at der har været en dialog med EQT, der tilbød ham at købe butikskæden. Men han er ikke interesseret, lyder det.

Mads Ditlevsen, partner og leder af EQT i Danmark, vil ikke kommentere, om der har været en konkret dialog. Men han erkender, at Tigers indtjening er i en forfatning, som gør visse former for salg umulige.

- Pandemien har ramt indtjeningen hårdt, så der er visse exitruter, som ikke er åbne for Flying Tiger lige nu. Det vil f.eks. ikke være muligt at børsnotere Flying Tiger, som det ser ud nu, så vi kigger på alternativer, siger Mads Ditlevsen til Børsen.

Fra storhed til fald

Lennart Lajboschitz åbnede den første Tiger-butik i 1995 på Islands Brygge i København og skabte en international succeskæde.

I 2012 solgte han 70 pct. af kæden for 1,5 mia. kr. til EQT. I årene efter fortsatte både omsætningen og indtjeningen i kæden med at stige, men så ramte problemerne.

Vokseværket var for dyrt. Salget i de eksisterende butikker begyndte at svigte. Overskud blev vendt til rekordunderskud. Og da coronakrisen ramte, måtte ejerne tilføre 150 mio. kr. for at sikre driften.

Lennart Lajboschitz ejer fortsat 29 pct. af aktierne i Zebra, som er selskabet bag Tiger-kæden, og han sidder i bestyrelsen.

I 2018 og 2019 tabte Zebra A/S samlet 765 mio. kr. Regnskabet for 2020 er endnu ikke offentliggjort.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094