23948sdkhjf

Anonym supermarkedsfamilie slår nye rekorder

Familien Tobiasens familiemotto er ganske vist, at den, der lever stille, lever godt. Men ejerne af supermarkedskæden ABC Lavpris har også vist, at man ikke behøver råbe op for at tjene penge.

Regnskabsbøgerne for det forskudte regnskabsår 2019/20 er lukket, og de viser en vækst i omsætningen på næsten 200 mio. kr., så kædens 14 butikker nu nærmer sig 1,5 mia. kr. i årligt salg.

- Omsætningen er vokset en del, og især fra starten af marts og frem har vores kunder puttet en del mere i vognene, fortæller Ejvind Okholm, der er direktør i ABC Lavpris-kæden.

Det samlede resultat for hele kæden viser et overskud efter skat på godt og vel 47 millioner, hvilket er en forbedring på ca. 13 mio. kr. Direktøren peger på corona, der har fået danskerne til at bruge flere penge herhjemme end i udlandet, som en stærkt medvirkende årsag. 

Ledelsen i ABC Lavpris kalder ikke overraskende det samlede resultat for meget tilfredsstillende.

Påbegynder byggeri af butik nr. 15

Selv om corona har skæppet godt i kasseapparatet, har pandemien også betydet, at åbningen af den nye butik i Fredericia bliver udskudt.

- Efter påske starter vi med byggeriet af vores kommende nye butik i Fredericia. Blandt andet på grund af corona har vi skubbet åbningen, der nu er planlagt til foråret 2022. Det sidste år er brugt på at gøre grunden klar til at bygge på, og de omkringliggende arealer er blevet shinet op, forklarer Ejvind Okholm.

Sideløbende med byggeriet af den 14. butik i Jylland - den sidste ligger på Fyn - bliver der investeret massivt i de eksisterende butikker. 

- I år får vi nyt it-system samt nyt udstyr ved alle kassesluser, og der er bestilt helt nye CO2-køle- og fryseanlæg til yderligere to butikker. Når disse to anlæg er i drift, vil 9 af vores 14 butikker køre med de nye, moderne anlæg, siger direktøren.

Blandt andet derfor, og fordi man ikke regner med at se lige så stærke corona-effekter i 2021, forventer ledelsen et resultat på et lidt lavere niveau i det kommende regnskabsår, der løber fra 1. oktober 2020 til 30. september 2021.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079