23948sdkhjf

Her frygter man en bølge af konkurser

Det så allerede skidt ud for tusindvis af tøj,- sports- og livsstilsbutikker landet over. Nu er situationen dybt alarmerende.

Sådan lyder det fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil ovenpå regeringens beslutning om at forlænge nedlukningen af detailhandlen – med undtagelse af dagligvarebutikker, apoteker og servicestationer.

- Situationen nu er langt værre end sidste forår. Sports- og tøjbutikkerne er brændt inde med tusindvis af vinterjakker og andre varer, som skulle være solgt i den periode, de har været tvangslukket. Hvad skal de stille op med dem, hvis butikkerne først må åbne, når foråret står for døren? siger Thomas Klausen, adm. direktør i Dansk Mode & Textil.

Han frygter, at den nye nedlukning vil føre til omfattende konkurser blandt de mode- og livsstilsvirksomheder, der leverer til detailhandlen, og som i nogle tilfælde har egne butikker.

Annullerede ordrer for millioner

Når butikkerne ikke er i stand til at sælge deres varer, har de ingen omsætning. Og uden omsætning er der ikke penge til at købe de forårsvarer, forbrugerne vil efterspørge, når butikkerne åbner igen.

Det rammer også tøj- og livsstilsvirksomhedernes leverandører, som ifølge Thomas Klausen kan se frem til en annullering af ordrer for mange millioner kroner.

- Dette får store konsekvenser for en vigtig del af dansk erhvervsliv. Det håber jeg, de ansvarlige politikere er bevidste om. Vi skal naturligvis ikke gamble med folkesundheden, men det er svært at pege på, hvordan en gradvis genåbning af udvalgsvarehandlen ville medføre det, siger han.

Dansk Mode & Textil opfordrer til, at man gentænker hjælpepakker og griber ind hurtigt og effektivt for at forhindre en bølge af konkurser.

Samtidig foreslår man at udvide den nuværende ordning med click & collect samt se på mulighederne for individuelle tidsaftaler i butikkerne, en yderligere udskydelse af moms og muligheden for at afhjælpe de brancher, der er afhængig af sæsonaktuelle varer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094