23948sdkhjf

Carlsberg ønsker flere kvinder i toppen

På Carlsbergs ordinære generalforsamling den 22. marts 2012 vil bestyrelsen indstille at Donna Cordner, Elisabeth Fleuriot og Søren-Peter Fuchs Olesen vælges til bestyrelsen.
Der skal være kvinder i bestyrelsen og på de ledende stillinger i Carlsberg.

Sådan lyder en af de tre primære begrundelser for, at bestyrelsen indstiller Donna Cordner, Elisabeth Fleuriot og Søren-Peter Fuchs Olesen på valg til bestyrelsen på den ordinære generalforsamling den 22. marts.

- Sidste år reviderede bestyrelsen kriterierne for bestyrelsens sammensætning. Medlemmerne skal vælges ud fra deres samlede kompetencer, men bestyrelsen lægger også vægt på fordelene ved en bredt sammensat bestyrelse, hvad angår erfaring, stil, kultur, international erfaring og køn, siger bestyrelsesformand Povl Krogsgaard-Larsen, Carlsberg.

Bestyrelsen opsummerer de fastlagte målsætninger for køn og international erfaring således:

• Senest i løbet af 2015 bør mindst 40 % af de generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer være kvinder.

• 50 % eller flere af de generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer bør have betydelig international erfaring fra ledelsen i og af større virksomheder eller institutioner.

• Herudover tilstræber selskabet generelt at øge antallet af kvinder i ledende stillinger i selskabet, og der vil blive udarbejdet og gennemført specifikke handlingsplaner i den henseende.

- På den forestående generalforsamling vil vi tage de første skridt i retning af at indfri nogle af disse målsætninger. De foreslåede nye bestyrelsesmedlemmer vil bidrage med mere international og FMCG erfaring såvel som styrke vores engagement i arbejdet med virksomhedens sociale ansvar, tilføjer Povl Krogsgaard-Larsen.

Søren-Peter Fuchs Olesen indstilles til bestyrelsen som afløser for Povl Krogsgaard-Larsen. De to øvrige bestyrelsesposter er nye. Efter udvidelsen med to nye medlemmer vil bestyrelsen efter generalforsamlingens godkendelse bestå af fem medlemmer fra Carlsbergfondet, fem professionelle erhvervsfolk og fire medlemmer valgt af medarbejderne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111