23948sdkhjf

Lukkede butikker bider stor del af Pandoras overskud

Under coronapandemien har det danske smykkeselskab Pandora holdt en stor del af sine butikker lukket for kunder.

Det har haft stor betydning for såvel omsætningen som indtjeningen. Det viser Pandoras regnskab for 2020, der er offentliggjort torsdag.

Selskabets omsætning er sammenlignet med 2019 faldet med 13 procent til 19 milliarder kroner.

Det hænger især sammen med de tvungne butikslukninger hen over året, der har været et resultat af coronaudbruddet.

I et forsøg på at mindske smittespredningen har store dele af detailhandlen rundt i verden skullet holde lukket i perioder. Det har også omfattet Pandoras smykkebutikker.

Bare i de sidste tre måneder af 2020 var ti procent af Pandoras butikker lukket midlertidigt, fremgår det af regnskabet.

Den faldende omsætning i 2020 har været med til at give et overskud på 1,9 milliarder kroner. Det er 34 procent lavere end året før.

I 2021 har Pandora en forventning om igen at vokse på omsætningen. Starten på året har dog ikke været helt nem, da omkring en tredjedel af butikkerne har været midlertidigt lukket ved udgangen af januar.

Dertil har en stor del af de resterende butikker ganske vist været åbne, men kun haft åbent i et begrænset tidsrum.

- Covid-19 fortsætter med at skabe forhøjet usikkerhed om de økonomiske resultater i 2021, skriver Pandora i regnskabet.

Ved udgangen af 2020 har Pandora haft 2690 konceptbutikker rundt i verden. Det er 80 færre end samme tid året før.

Foruden konceptbutikkerne har det danske selskab ved udgangen af året solgt sine smykker fra 4402 andre lokationer. Det er en reduktion på 255 i forhold til et år tidligere.

Målt på omsætning er USA det absolut største marked for Pandora. Her henter selskabet omkring en fjerdedel af det samlede salg på 19 milliarder kroner.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094