23948sdkhjf

Ny norsk dagligvarekæde lover selvbetjente døgnbutikker

En ny dagligvarekæde gør klar til at åbne en række butikker i Udkantsnorge.

Det kan måske lyde som en mission, der på forhånd er dømt til at mislykkes, men ved at fokusere på de vigtigste dagligvarer og droppe personalet regner Alltimat 24-syv med at åbne ti butikker inden årets udgang - og 60 butikker i løbet af fem år.

Det udtaler Bendic Klevstadberget, daglig leder i 24-syv, der står bag Alltimat, til det norske erhvervsmedie Finansavisen.

- Vores svenske afdeling har netop åbnet den første butik. Vores mål er at åbne den første butik i Norge i løbet af andet kvartal af 2021, siger Bendic Klevstadberget til mediet og tilføjer, at det skal ske gennem en franchisemodel.

Virksomheden Lifvs i Sverige har på få år stablet over 20 butikker på benene med nogenlunde samme koncept: Små butikker på størrelse med en gennemsnitlig dagligstue, der tilbyder et tilpas stort sortiment til, at middagen er reddet, hvis der kommer uventet visit. 

I USA har Amazon åbnet flere selvbetjente butikker, hvor kameraer registrerer kundernes indkøb og trækker pengene direkte fra deres Amazon-konto.

I Danmark har den slags længere udsigter. Ikke siden Bilkas forsøg med døgnåbne varehuse for en håndfuld år siden har andre dagligvarekæder forsøgt at gøre kunsten efter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109