23948sdkhjf

Vildt forundret Naturli'-direktør truer med humor i mælkekrig

Et forslag, som er på vej gennem EU-systemet, har skabt både vantro og kamplyst hos Danmarks største producent af plantedrikke, Naturli' Foods.

Og direktør Henrik Lund truer nu med at bruge humor på sine produkter, hvis forslaget ender med at blive gældende lov.

Forslaget handler kort fortalt om, at EU vil stramme de regler, der skal beskytte mejeriprodukter som mælk, smør og yoghurt mod konkurrerende produkters udnyttelse af mejeriprodukternes navne og omdømme.

I forvejen må man ikke kalde havredrik for havremælk, men ifølge forslaget skal det også være forbudt for en producent bare at nævne eller antyde, at produkter som Naturli' Foods' havre- og soyadrikke kan anvendes i stedet for mælk.

- Svarer til Tesla-forbud

- Det er fuldstændig komisk. Bliver forslaget vedtaget, må vi ikke engang sælge vores plantedrikke i noget, der ligner mælkekartoner. 

- Det svarer til, at automobilbranchen ville forbyde Elon Musk at kalde Tesla for en elbil, fordi man kun må kalde biler for biler, hvis de er drevet af fossile brændstoffer, siger Henrik Lund.

Naturli'-direktøren har ikke den store tro på, at EU-lovforslaget ender med at blive endeligt vedtaget, selv om det har samlet flertal i Europa-Parlamentet.

- Det skal jo sendes ud til vedtagelse i de enkelte lande, og jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at danske politikere går med til det. Kun to af de 14 danske medlemmer af Europa-Parlamentet stemte ja, da det var til afstemning dér, nævner han.

Humor og kærlighed

- Men skulle det ske, så vil vi angribe det med humor og kærlighed. Det kunne være sådan noget som at skrive på havredrikemballagen, at indholdet er et alternativ til flødeboller. Vi har masser af følgere på de sociale medier, og de har før hjulpet os med nogle kreative forslag. Det kan de garanteret gøre igen, bebuder Henrik Lund.

Han lægger ikke skjul på, at han selv af og til i private sammenhænge kommer til at kalde havredrik for havremælk - men understreger, at Naturli' Foods gør en dyd ud af at holde lovgivningen, og at det også vil ske, skulle EU's forslag blive vedtaget.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11