23948sdkhjf

Opgiver lynbetaling: Et nederlag for Mobilepay

Betalings-app'en Mobilepay har længe været udfordret på sit fodfæste blandt kunder i landets butikker, der tilbyder betaling med telefonen. 

Tidligere på måneden oplyste Danske Bank-virksomheden, at man opgiver muligheden for bluetooth-betalinger og fremover udelukkende vil bruge QR-koder til registrering af butik og beløb.

- Vi kan se, at QR-koder vinder mere og mere indpas og i dag er en velkendt og meget benyttet teknologi hos danske forbrugere. Også globalt styrkes QR-koder gennem blandt andet Alipay og PayPal. I Europa er QR-koder desuden valgt som standard i samarbejdet mellem nationale mobilbetalingsselskaber, udtalte Claus Bunkenborg, adm. direktør hos MobilePay, i den forbindelse.

Men det er en falliterklæring, mener Lars Andreas Hansen, der er adm. direktør i virksomheden Bank Brokers.

- Det her er et nederlag for Mobilepay. Apple har haft held til at dominere smartphonemarkedet i Danmark, og de kan via Apple Pay tilbyde iphone-ejerne en ligeså smidig betalingsoplevelse som med et almindeligt kontaktløst betalingskort. Den løsning blokerer de Mobilepay og andre fra at tilbyde, og de er derfor forvist til dårligere teknologier, siger han til Børsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094