23948sdkhjf

Babysam tredoblede tab op mod ejerskifte

Den danske detailkæde Babysam, der i september skiftede ejer, kom ud af seneste regnskabsår med røde tal på bundlinjen.

Coronanedlukning, flytning af butikker og forskellige nedskrivninger kostede et tab efter skat på 31 mio. kr. – det største i kæden i nyere tid.

Dermed levede resultatet ikke op til forventningerne, skriver ledelsen i regnskabet, som netop er offentliggjort.

Tabt omsætning

Babysam omsatte i seneste regnskabsår for 516 mio. kr. Det var tre procent mindre end året før. Ifølge ledelsen kostede coronakrisen et estimeret omsætningstab på et tocifret millionbeløb.

Desuden har der været omkostninger til at flytte butikker, investere i selskabets teknologiske platform samt nedskrivninger af forskellig art. I alt engangsomkostninger for 24 mio. kr.

Regnskabstal for Babysam A/S:

(i mio. kr.) Nettoomsætning Årets resultat
2019/20 516 -31
2018/19 534 -10,7
2017/18 499 11,7
2016/17 476 32,5
2015/16 439 24,7

Babysam indtil september sidste år ejet af kapitalfondene Polaris og AAC Capital. De havde længe forsøgt at komme af med kæden efter en årrække med store udfordringer og et samlet tab på over 600 mio. kr.

Først i september lykkedes det, da familien Jalsøe, der i forvejen var medejer af Babysam, og som driver en stribe af kædens butikker, overtog samtlige aktier i Babysam.

Det skete gennem investeringsselskabet Alt til Barnet Holding ApS, der er ejet af brødrene Peter, Anders og Christian Jelsøe.

- Vi glæder os over at kunne drive BabySam videre som en dansk, familieejet virksomhed og bygge på det stærke strategiske fundament for at udfolde potentialet i forretningen og skabe lønsom vækst mange år fremover, sagde Peter Jalsøe, adm. direktør i familiens investeringsselskab og bestyrelsesmedlem i Babysam, til Finans i forbindelse med handlen.

Regner med overskud

Babysam med hovedsæde i Rødovre har 31 butikker, egen webshop og produktionsvirksomheden Odder Barnevognsfabrik A/S, der i snart et århundrede har produceret barnevogne til danskerne.

I indeværende regnskabsår forventer Babysam en omsætning på 500-550 mio. kr. og et resultat før skat i størrelsesordenen 5-10 mio. kr. Det er imidlertid behæftet med stor usikkerhed på grund af coronasituationen, lyder det.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094