23948sdkhjf

Detailhandelsforum sender minister i tænkeboks

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) tygger nu på den række af forslag, som Detailhandelsforum netop har stillet i en ny rapport.
Detailhandelsforum har nu afleveret sin rapport til erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

Rapporten indeholder en række anbefalinger til konkrete initiativer, der kan styrke detailhandlen i de mindre butikker.

- Detailhandlen spiller en vigtig rolle i vores hverdag, og som forbrugere skal vi have adgang til indkøb indenfor en rimelig afstand. Detailhandelsforum er nu kommet med en række interessante forslag til, hvordan vi kan styrke detailhandlen i Danmark, siger Ole Sohn.

Han går nu i gang med at overveje flere af rapportens forslag.

- Jeg har bl.a. noteret mig forslaget om at udvikle nye funktioner, der kan skabe trafik i butikkerne. Det kan fx være at lægge visse offentlige servicefunktioner ud til de mindre butikker, siger ministeren og fortsætter:

- Et andet interessant forslag er at etablere såkaldte ”pick up points” i den lokale butik, så man som forbruger får let og billig adgang til at hente varer, som man har købt på internettet. Dermed kan den lokale butik drage nytte af den stigende e-handel.

Detailhandelsforum blev nedsat i 2010 og fik til opgave at se på de mindre butikkers vilkår, når lukkeloven blev liberaliseret. Detailhandelsforum består af de centrale aktører indenfor detailhandlen i Danmark.

Rapporten kan læses i sin helhed her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078