23948sdkhjf

Stor tilbudsforskel i grænsehandel og danske dagligvarebutikker

Når danskerne under normale omstændigheder kører syd for grænsen for at handle i de populære grænsehandelsbutikker, er det ofte med det formål at fylde lagrene godt op.

Det afspejler sig tydeligt i de såkaldte prispunkter, som grænsebutikkerne oftest benytter i deres tilbudsaviser.

I den danske dagligvarehandel er runde beløb blevet tiltagende populære. De fire mest anvendte priser i tilbudsaviserne herhjemme sidste år var 10, 20, 25 og 15 kr.

Sådan forholder det sig ikke i grænsebutikkernes tilbudsaviser.

Her er 99,99 kr., 49,99 kr., 79,99 kr. og 89,99 kr. de mest populære priser. Det viser en analyse fra Tjek, der blandt andet ejer eTilbudsavis.

Ifølge Claus Nykjær, Head of Insights hos Tjek, viser de højere prispunkter i grænsehandlen, at der er lagt op til storkøb, når grænsen krydses for at købe ind.

- Når grænsebutikkerne åbner fuldt op igen, bliver det spændende at se, om danskerne har ændret adfærd under nedlukningen, eller om de vil valfarte til Tyskland for at få fyldt ”lagrene” op igen, skriver Claus Nykjær på LinkedIn.

Grænsehandlen har i månedsvis været lukket delvist ned på grund af corona-restriktioner. Tager man som dansker syd for grænsen for at handle, skal man bagefter i isolation.

Det betyder, at grænsebutikkerne mere eller mindre er tømt for danske kunder.

Fleggaard-koncernen, der sidder på størstedelen af den dansk-tyske grænsehandel, har midlertidigt lukket en række af sine butikker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094