23948sdkhjf

Gurli Gris hjælper Fætter BR-arving til comeback

I over et halvt århundrede var familien Gjørup involveret i handel med legetøj gennem butikskæden Fætter BR. Nu gør ét af familiemedlemmerne comeback i branchen.

Sammen med kapitalfonden Capidea har Fætter BR-arving og tidligere Top-Toy-direktør Lars Gjørup købt sig ind i legetøjsdistributøren Maki, der bl.a. sælger Gurli Gris og Paw Patrol i de nordiske lande.

Capidea overtager aktiemajoriteten i Maki, mens Lars Gjørup får en mindre aktiepost og en plads i bestyrelsen.

- Maki har en førende position i et interessant marked. Virksomheden har en robust forretningsmodel samt et stærkt ledelsteam og dedikerede medarbejdere, som danner et solidt grundlag for fremtidig vækst, siger Nicolai Jungersen, partner i Capidea, i en pressemeddelelse.

En dansk legetøjssucces

Indtil nu har Maki været ejet af kapitalfonden Industri Udvikling, som nu sælger alle sine aktier. Til gengæld beholder Makis adm. direktør, Michael Jensen, og stifter Niels Dahl-Nielsen en minoritetsandel.

Også John Thomas, tidligere koncernchef i EET Europarts, har købt sig ind i Maki.

Legetøjsfirmaet Maki har i årevis været en indbringende forretning. På fem år har selskabet med hovedsæde i Hårby ved Silkeborg samlet tjent 123 mio. kr.

Hvor stort et beløb firmaet nu er blevet solgt for oplyses ikke.

Maki sælger legetøj i både Danmark, Sverige, Norge og Finland, og blandt bestsellerne finder man bl.a. Paw Patrol, Gurli Gris, Hama og dyrefigurerne fra Schleich.

Udover at være grossist og markedsføre eksisterende brands, er Maki også et designhus, der udvikler produkter under eget navn eller på licens.

Nu skal kapitalfonden Capidea og Lars Gjørup føre legetøjssuccesen videre. Det er ikke første gang, at Lars Gjørup sidder med den opgave.

Blev milliardær

Han er barnebarn til Fætter BR-stifter Bjarne Rasmussen og bestred flere ledende stillinger i legetøjsimperiet Top-Toy, som stod bag Fætter BR-butikkerne.

Sammen med sin bror Peter Gjørup solgte Lars Gjørup i 2015 Top-Toy til kapitalfonden EQT. Det gjorde Gjørup-familien til milliardærer.

I 2018 gik Top-Toy imidlertid i rekonstruktion og blev kort tid efter erklæret konkurs med en milliardgæld.

Fætter BR forsvandt dog ikke delt, da supermarkedskoncernen Salling Group købte rettighederne til brandet og videreførte nogle af butikkerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094