23948sdkhjf

Legetøjsbrødre kæmper med økonomien – usikkerhed om driften

Legetøjsbrødrene Jacob og Henrik Ranis Andersen har de senere år mistet en betydelig del af deres formue på legetøjskoncernen Dracco, som er i økonomisk bekneb.

I flere år har revisorerne i brødrenes legetøjskoncern rejst tvivl om den fortsatte drift, og et nyt regnskab er ingen undtagelse, skriver Finans.

Dracco Group Holding, som ejer datterselskaber inden for produktion og salg af legetøj, kom ud af seneste regnskabsår med et underskud efter skat på 344.000 kr. Egenkapitalen er negativ med 3,5 mio. kr., og der er ”betydelig usikkerhed” om den fortsatte drift, skriver revisoren.

Dracco-brødrene ønsker ikke at lade sig interviewe, men i en mail til Finans skriver Jacob Ranis Andersen, at selskabet fortsætter driften.

En stor dille i 1990'erne

Dracco-koncernen består ud over hovedselskabet Dracco Group Holding af selskabet Dracco Brands Holding, som producerer og distribuerer tegnefilm og varetager licenser for Draccos mærker – ikke mindst pigemærket Filly.

Dracco Brands Holding har endnu ikke aflagt regnskab for 2019/20, men også her har der i årevis været underskud og anmærkninger fra revisoren.

I dag er Dracco-koncernen mest kendt for mærket Filly - en pony- og eventyrserie af legetøj rettet mod piger. Andre vil kende Dracco for de Draccoheads, der var en dille fra begyndelsen af 1990’erne, og som gjorde Ranis-brødrene til mangemillionærer.

For to år siden måtte Jacob og Henrik Ranis Andersen nedskrive værdien af deres varemærker med over 400 mio. kr. Det fik egenkapitalen til at styrtdykke.

Sidste år blev et andet af brødrenes selskaber, Dracco Scandinavia A/S, taget under konkursbehandling.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078