23948sdkhjf

Ny Rema 1000 på vej i Hornbæk

Helsingør byråd har netop endeligt vedtaget en lokalplan, som baner vejen for en 1.000 m² stor Rema 1000-dagligvarebutik på Hornebyvej i Hornbæk.
Med den endelige vedtagelse af en ny lokalplan den 27. februar, giver Helsingør Byråd grønt lys til etablering af en Rema 1000 på Hornebyvej i Hornbæk.

Lokalplanen er udarbejdet I samarbejde med dagligvarekæden Rema 1000, som via Reitan Ejendomsudvikling har en aftale med ejerne om overtagelse af de berørte ejendomme. Ejendommene omfatter for tiden, et autoværksted, samt et enfamiliehus med tilhørende garager og udhusbygninger, som ejerne ønsker at sælge.

Den kommende butiks samlede bruttoetageareal inkl. lager, lukket varegård og eventuel kælder må ikke overstige 1.000 m². Herudover må der indrettes et personalrum. Der må tillige opføres en åben varegård på maksimalt 50 m².

Det berørte areal i lokalplanområdet er 3.404 m². I forbindelse med etableringen af butikken skal der indenfor lokalplanområdet etableres 40 parkeringspladser, hvoraf de 2 skal reserveres til handicapparkering.

Ringe indflydelse på eksisterende dagligvarebutikker
Som led i lokalplanen har rådgivningsfirmaet COWI udarbejdet en detailhandelsanalyse for placeringen af REMA 1000 på Hornebyvej. Analysen konkluderer at en dagligvarebutikken ikke vil få væsentlig indflydelse på Hornbæk bymidtes styrke og de eksisterende dagligvarebutikkers overlevelse i bymidten.

Forud for Byrådets beslutning blev der gennemført en offentlig debat i maj-juni 2010 om placeringen af dagligvarebutikken på Hornebyvej.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11