23948sdkhjf

Royal Unibrew trodser dårligt vejr

En fastholdt omsætning og en stigning i den organiske vækst gør 2011 til et godt år for bryggerikoncernen.
Royal Unibrew kom fornuftigt ud af 2011, som ellers bød på flere forskellige udfordringer.

- Vi har i 2011 generelt styrket vores markedsposition, skabt yderligere resultatfremgang og reduceret vores gæld. Det er sket på baggrund af vores fortsatte store fokus på udviklingen af vores kommercielle aktiviteter, samtidigt med at vi løbende har forbedret effektiviteten. Fremgangen er sket på trods af usædvanligt dårligt vejr i højsæsonen, øget økonomisk usikkerhed hos forbrugerne og hård konkurrence på vores markeder. De seneste års strategiske fokus og de opnåede resultater demonstrerer, at Royal Unibrew har en attraktiv platform at bygge videre på, og vi ser gode muligheder for fortsat udvikling af vores forretning, siger adm. direktør Henrik Brandt.

Royal Unibrews omsætning faldt ganske vist med 9 procent til 3.431 mio. kr., hvilket skyldtes et salg af koncernens polske datterselskab. Korrigeret for frasalget var omsætningen på niveau med 2010.

Resultatet (EBITDA) udgjorde 601 mio. kr., hvilket er uændret i forhold til 2010. Organisk steg EBITDA med 26 mio. kr.

For 2012 forventer Royal Unibrew en nettoomsætning i størrelsesordenen 3.375-3.500 mio. kr. samt et resultat (EBITDA) på 580-630 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078