23948sdkhjf

Supermarkeder bruger alt for meget energi til køling

Låg på kølebokse kan halvere elforbruget og CO2-udslippet. Det er dog de færreste supermarkeder, der kan prale af at være med på låg-bølgen.
Supermarkederne i Horsens kan ikke prale af at være blandt frontløberne i den grønne bølge. En rundringning til byens 22 supermarkeder har vist, at kun 7 ud af 22 har låg på deres kølebokse.

Christian Heerup, som er faglig leder for køleteknik ved Teknologisk Institut, forklarer, at man med et låg kan halvere elforbruget og CO2-udslippet. Han fortæller, også, at lågene er dyre, men at driftsbesparelsen hurtigt vil tjene pengene ind igen.

Hos Coop er lågene på vej i alle kæderne. Kommunikationschef Jens Juul Nielsen fortæller, at det både skyldes den indlysende besparelse på el, og at det bliver lettere at holde varetemperaturerne.

Hos Dansk Supermarked vil de på grund af kundernes indkøbsvaner ikke indføre lågene. Adm. direktør i Føtex Carsten Hansen forklarer, at det generer indkøbssituationen for kunderne for meget, når de skal flytte et låg for at få fat i varerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174