23948sdkhjf

Coolshop-ejerne sælger ud

To nordjyske brødre grundlagde for 19 år siden en onlineforretning hjemme i forældrenes garage og fik siden Jacob Risgaard med ombord.

Sammen har de opbygget Coolshop, der de senere år er vokset til en af Nordens største og mest succesfulde netbutikker.

Nu sælger Coolshop-ejerne ud, skriver Børsen.

Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen har for et hemmeligt beløb købt 25 procent af selskabet bag Coolshop, Entertainment Trading ApS, der også omfatter et fragtfirma og en fysisk legetøjskæde.

- Vi er heldigvis kommet op i en størrelse, hvor der ikke er så mange andre, der kan lege med, hvis man skal købe en ordentlig del af Coolshop, siger Jacob Risgaard til Børsen.

Vokset med rekordfart

Anders Holch Povlsen overtager en fjerdedel af Coolshop-koncernen gennem selskabet Brightfolk A/S. Han er i forvejen medejer af en lang række andre selskaber, heriblandt Nemlig.com, Asos, Zalando og Normal.

Coolshop er under coronakrisen vokset med hidtil uset fart. Selskabet bag, Entertainment Trading ApS, kom ud af seneste regnskabsår med det højeste overskud nogensinde – 26,7 mio. kr.

Jacob Risgaard ejer Coolshop sammen med brødrene Mark og Mike Nielsen. De har udvidet med både fysiske butikker i form af legetøjskæden Kids Coolshop samt en række investeringer, som Jacob Risgaard har foretaget i tv-programmet ’Løvens Hule’.

Fordi avancerne er små, er det ifølge Jacob Risgaard nødvendigt at udvide forretningen og købe andele i andre firmaer, hvis koncernen fortsat skal vokse, har Jacob Risgaard tidligere forklaret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156