23948sdkhjf

Nu gemmes tobakken helt væk: Her er Salling Groups erfaringer

Nu er det slut med synlig tobak i de danske butikker. Fra den 1. april skal tobakken nemlig gemmes væk på alle salgssteder, så børn og unge ikke fristes til at købe tobak.

Dermed vil cigaretterne ikke længere være til skue, når man nærmer sig kassen i den lokale butik, kiosk eller tankstation.

I føtex, Netto og Bilka har tobakken været gemt væk siden 2018, hvor Salling Group som den første dagligvarekoncern valgte at skjule tobakken på eget initiativ.

I de knap tre år uden synlig tobak i Salling Groups butikker har tendensen været meget klar:

- Ikke kun har vi solgt markant færre cigaretter. Vi kan også se, at faldet i salget er særlig markant i butikker med unge kunder. Handling gør en forskel, og ligesom vi er glade for, at andre dagligvarekæder siden har fulgt trop, er vi tilfredse med, at lovgivningen nu sikrer, at samtlige udsalgssteder skal gemme væk, udtaler Brian Nyeng Olesen, indkøbschef i Salling Group, i en pressemeddelelse.

I Føtex, Bilka og Netto har det at gemme tobakken væk helt konkret resulteret i 116 mio. færre solgte cigaretter. I lande som Storbritannien, Norge og Island har man også konstateret en positiv effekt ved indført lovgivning, der af hensyn til de unge forhindrer salg af synligt tobak.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064