23948sdkhjf

Fleggaards direktør har en hurtig plan klar

Den normalt så indbringende grænsehandel har været voldsomt udfordret under coronakrisen, men nu kan grænsebutikkerne så småt ane lyset for enden af tunnellen.

Sent tirsdag aften landede Folketinget en aftale om rejserestriktioner for danskere og udlændinge, som ønsker at rejse ind og ud af landet. Den aftale får også betydning for, hvornår danskere igen kan krydse grænsen for at handle i Tyskland.

Fra den 1. maj kan alle færdigvaccinerede danskere køre over grænsen, såfremt coronasmitten i Tyskland kategoriseres med alvorsgraden gul eller orange. Der er fortsat krav om en negativ coronatest, som er højest 48 timer gammel.

Fra den 14. maj får alle danske borgere mulighed for at grænsehandle uden krav om efterfølgende isolation, såfremt Tyskland til den tid er et gult land.

Lars Mose Iversen, adm. direktør i Fleggaard-koncernen, står klar i startboksen.

- Vi har lavet en plan, der hurtigt kan genåbne butikkerne, siger han til Flensborg Avis.

Tjener penge trods lukninger

Fleggaard har i alt 16 grænsehandelsbutikker fordelt på kæderne Fleggaard og Calle. Lige nu er halvdelen af butikkerne lukkede, fordi kun forsvindende få danskere kan krydse grænsen. Sådan har det været siden starten af november sidste år.

Selvom coronakrisen har været hård ved den familieejede grænsehandelskoncern – hvis ejerfamilie er blandt landets rigeste – tjente Fleggaard-koncernen sidste år 378 mio. kr. før skat.

Omsætningen faldt med 5 pct. til 6,6 mia. kr.

Når Fleggaard trods mistet salg i grænsehandlen formåede at tjene penge, skyldes det, at kvalerne i grænsebutikkerne til dels blev opvejet af buldrende aktivitet andre steder i koncernen.

Fleggaard-koncernen omfatter også bl.a. engroshandel, leasing, nethandelsvirksomheder, salg af reservedele og udstyr til gaming. Disse aktiviteter var med til at trække resultatet op.

Smittetrykket skal ned

Hvis direktør Lars Mose Iversen igen skal kunne byde horder af danske grænsehandlende velkommen, skal han sætte sin lid til, at Tyskland formår at bringe coronasmitten under kontrol

Hidtil har grænsen for at være et gult eller orange land ligget på 20/30 smittede per 100.000 borgere. Med den nye aftale hæves disse grænser fra 14. maj til at være 50/60 smittede per 100.000 indbyggere.

Der skal derfor flere smittede til end hidtil, før det farver landene i alvorligere farver.

Lige nu er incidenstallet i Tyskland 129,2.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125