23948sdkhjf

Frokostfirma er reddet - genopstår i nyt set-up med Cofoco

Opdateret klokken 12.50 med oplysning om, at det er Cofoco, der er ny medejer

Det konkursramte, københavnske frokostfirma 506 genopstår i et nyt set-up med cateringselskabet Cofoco Food og Cofoco-ejer August Lund som ny medejer.

Det fortæller stifter og direktør Sven Møller til Food Supply, efter at 506, der også har navnet Eco Food, på begæring af ejerkredsen netop er blevet erklæret konkurs.

- Fremtiden er på plads for både kunder og medarbejdere. Vi har knap 20 ansatte, og de følger alle sammen med over i den nye virksomhed, oplyser Sven Møller.

Også både han selv og de to andre ejere, Søren Westh og Peter Dorn-Rasmussen, er med videre.

Cofoco og August Lund ejer 25 procent af det nye selskab, og 506 flytter nu sit køkken fra den københavnske vestegn og til Cofocos storkøkken på Amager.

- Det bliver vores egne kokke, der laver vores mad, men vi deles med Cofoco om gryderne, bemærker Sven Møller.

- Det gør ondt

- Vi har forsøgt at sælge hele virksomheden inklusive kreditorerne, men det har ikke været muligt, fordi gælden var for stor. Der var stor interesse, og vi har været i dialog med over 10 mulige købere, men i sidste ende blev vi nødt til at vælge konkursen.

- Det gør ondt, og det er ikke en rar én at have siddende på sig. Pandemien har lagt os i graven, men nu er vi klar til at komme videre. 

- Vi har gjort det hele på en ordentlig måde og har bistået kuratoren med alt - blandt andet et regnskab og penge på kontoen, så der er til at betale kreditorerne dividende, fortæller Sven Møller uden at kunne komme ind på dividendens størrelse.

Han tilføjer, at når man kan se, at man er på vej i afgrunden, så har man et ansvar for at stoppe i tide.

- Og det er det, vi har gjort, fastslår stifteren og oplyser, at han selv er den absolut største kreditor.

- Jeg har lagt små fire millioner kroner, som er tabt, bemærker han.

Kurator Morten Bøgenskjold, Roskilde, har oplyst, at selskabet gik konkurs med en gæld på cirka 12,5 millioner kroner. Den er blevet oparbejdet i forbindelse med, at corona trak tæppet væk under de frokostordninger og firmaevents, der var grundlaget for 506's eksistens.

Ifølge Sven Møller har virksomheden 25-30 frokostordningskunder, som tilsammen har modtaget cirka 1.100 daglige kuverter. Dertil kommer driften af en enkelt kantine på Islands Brygge.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109