23948sdkhjf

Opsigtsvækkende mail: Går op imod en af Danmarks rigeste mænd

Erhvervsstyrelsen truer nu direkte tøjgiganten Bestseller med at blive ramt af nye EU-sanktioner, hvis virksomheden fortsætter med at få produceret tøj på fabrikker i Myanmar, som ifølge en FN-rapport giver penge til militæret.

Det skriver Politiken.

Bestseller har i flere år fået produceret tøj på to fabrikker i industrizonen Ngwe Pinlae og har fastholdt samarbejdet, selvom en rapport i 2019 fastslog, at industrizonen reelt er ejet af militæret i Myanmar – et af de mest brutale i verden.

EU er på vej med nye sanktioner mod Myanmar, og nu risikerer Bestseller ligeledes at blive ramt af sanktioner.

Den danske modegigant, der er ejet af Anders Holch Povlsen, har fået en mail fra Erhvervsstyrelsen, som har ansvaret for at sikre, at danske virksomheder ikke bryder EU’s sanktioner.

I mailen lyder det, at styrelsen vil følge sagen og agere, såfremt der kommer nye oplysninger.

Jan Stentoft, der på Syddansk Universitet er professor på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse, kan ikke huske, at en dansk myndighed før har truet en virksomhed med EU-sanktioner.

- Erhvervsstyrelsen er regeringens forlængede arm, og at det er regeringen, som nu reagerer direkte over for Bestseller, bringer sagen op på et helt andet niveau. Der skal noget til, før regeringen åbenlyst går op imod en af Danmarks rigeste mænd, siger han til Politiken.

Bestseller vil senest den 10. maj fremlægge en redegørelse over sine aktiviteter i Myanmar, som militæret tog magten over tilbage i februar. Siden er over 700 civile blevet dræbt af sikkerhedsstyrker i forbindelse med demonstrationer.

Ifølge direktør Anders Holch Povlsen har Bestseller ikke bestilt varer i landet siden den 19. marts. Reelt er samarbejdet dog stadig i gang, da Bestseller efter eget udsagn fortsat afventer at få leverancer på ordrer, som allerede er afgivet, skriver Politiken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171