23948sdkhjf

Butik slår rekordregnskab med 145 millioner kroner

Morten Øllegaard Jensen er en særdeles glad mand. Coronakrise og lukkede grænser har betydet, at der netop er landet et absolut rekordregnskab for 2020 i Superbrugsen i Hedensted, hvor Morten Øllegaard Jensen er formand. 

Med en omsætning på 145 mio. kr. sidste år blev den hidtidige rekord fra 2015 på 134 mio. kr. slået med 11 mio. kr., og også indtjeningen nåede et nyt niveau med et driftsresultat på næsten 5,7 mio. kr.

Derfor kaldes nøgletallene også "meget tilfredsstillende" af ledelsen, som ikke havde regnet med så megen vækst.

Solidt coronaår

Det er især årets store nedlukninger, der ramte både grænsehandlen og danskernes mulighed for at rejse på sommerferie i samme grad som før pandemien, som udviklingen kan tilskrives. 

Der er røget lidt mere selvforkælelse i kurven, og det har også Superbrugsen mærket. 

- Vi har virkelig været udfordret af coronaen, men egentlig er der ikke sket vanvittig meget i 2020, hvor vi primært har haft fokus på drift af butikken. Men vi kan ikke skjule, at der er tale om et kanonregnskab, hvor vi særligt på omsætningen af øl, vand og vin har kunnet mærke, at grænsen har været lukket, siger formand Morten Øllegaard Jensen til Vejle Amts Folkeblad.

Men også den ombyggede bagerafdeling med eget bageri har trukket vækst over hele året, og planen er nu at give slagter- og delikatesseafdelingen en opgradering.

Det betyder også, at forventningen til 2021 er mere beskeden, selv om ledelsen i brugsen fortsat regner med at kunne tiltrække kunder fra nabobyerne Vejle og Horsens. Ambitionen er et overskud efter skat på 2,4 mio. kr. - et stykke under sidste års resultat på 4,4 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203