23948sdkhjf

Lakridskonge solgte mere end nogensinde før

Med en omsætning på 256 millioner kroner satte Lakrids by Bülow sidste år ny rekord på toplinjen.

Der er tale om en stigning på 17 procent sammenlignet med 2019. Knap 63 procent af salget blev nået på internationale markeder, oplyser lakridsproducenten, som også så driftsresultater vokse med 56 procent, så det nåede op på 38 millioner kroner. 

- Med vores internationalisering af virksomheden og digitale omstilling er vi lykkedes med at vinde indpas i og skabe efterspørgsel på nye markeder uden for Danmark, hvor interessen for vores brand vokser.

- Vores bedrifter i 2020, på trods af nedlukninger og ændrede forhold, er rigtig flot gået. Vi er meget stolte, og hele virksomheden har leveret suverænt, siger administrerende direktør Fredrik R. Nilsson.

Bestyrelsesformand Tue Mantoni tilskriver også resultatet virksomhedens strategiske rejse. 

- Tilbage i 2016 satte vi nogle klare mål om at ekspandere internationalt og komme tættere på vores kunder gennem digitalisering. Fra 2016 til 2020 er onlinesalget vokset fra 6 procent af virksomhedens omsætning til 32 procent, og vi ser fortsat et stort potentiale for yderligere digital vækst.

- I samme periode er det danske markeds andel af vores forretning faldet fra 67 til 37 procent, selv om vores salg i Danmark er vokset gennem perioden. Når man kan vokse kraftigt i udlandet, samtidig med, at hjemmemarkedet vokser støt, må man sige, at vores globale vækststrategi er lykkedes. Lakrids by Bülow er dog stadig en lille spiller på et stort globalt marked, så vi ser fortsat et stort potentiale for international vækst, siger Tue Mantoni.

Det gode resultat fra 2020 er ifølge virksomheden med til at sikre investeringer i 2021, hvor ambitionen er at tage flere internationale markedsandele i blandt andet England og Tyskland. Desuden lanceres en ny webshop i USA. 

Lakrids by Bülow har i 27 egne butikker og næsten 2.000 forhandlere og sælger via sin webshop til 40 lande.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078