23948sdkhjf

Kæmpepotentiale i kyllingekød

Efterspørgslen på fjerkrækød er steget cirka tre gange så meget som befolkningstilvæksten i løbet af de sidste 50 år.
Efterspørgslen på fjerkrækød – herunder især kyllingekød – er skudt eksplosivt i vejret de sidste fem årtier. Det viser en opgørelse fra Food and Agriculture Organization (FAO).

Faktisk er efterspørgslen steget tre gange så meget som befolkningstilvæksten i perioden, og produktionen ligger lige nu på 94 mio. tons fjerkrækød årligt.

- I takt med at verdens middelklasser vokser, vokser også behovet efter mere kød, men det kniber for mange udviklingslande med produktiviteten, og de kan simpelthen ikke levere fjerkrækød nok til deres befolkninger, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Henrik Bunkenborg, til Food & Culture.

Stort eksportpotentiale
Den store efterspørgsel er godt nok for de danske kyllingeproducenter. Fjerkrækød er nemlig et af de områder, hvor det ikke kun er prisen, der konkurreres på.

- Danske slagtekyllingeproducenter laver i dag ca. 110.000 mio. slagtekyllinger om året, hvoraf ca. 65 pct. går til eksport. I 2011 var eksporten til Asien 163 mio. kr., mens Mellemøsten aftog for 60 mio. kr. og Afrika for 93 mio. kr. De tal kan sagtens blive meget højere, og selv om vore kyllinger aldrig bliver så billige som dem fra Brasilien og USA, vil der altid være nogle, der vil være villige til at betale for den fødevaresikkerhed og dyrevelfærd, vi kan levere, siger Henrik Bunkenborg.

Potentialet er virkelig til stede, for mens en EU-borger i gennemsnit sætter 17,5 kg. kyllingekød til livs hver dag, ligger indtaget for eksempelvis Kina og Indien på henholdsvis 9,5 og 2,5 kg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078