23948sdkhjf

Atter fremgang for detailhandlen

Den sammensatte konjunkturindikator for detailhandlen er steget fra -4 i februar til 7 i marts og er dermed atter positiv, oplyser Danmarks Statistik.
Kilde: Danmarks Statistik

Positive vurderinger af forventet omsætning trækker indikatoren markant op, mens vurderingen af den faktiske omsætning og i mindre grad lagerbeholdningen trækker ned sammenlignet med måneden før, konkluderer Danmarks Statistik om konjunkturindikatoren for detailhandlen for marts.

Vurderingen af den faktiske omsætning de seneste tre måneder i forhold til de foregående tre måneder er faldet fra 21 i februar til 16 i marts. Omvendt er forventningerne til omsætningen de kommende tre måneder steget markant fra -29 i februar til 9 i marts. Med et nettotal på 5 vurderede et lille flertal af virksomhederne, at varelagerbeholdningen ved månedens start var større end normalt

I undersøgelsen fra december 2011 var forventningerne til omsætningen de næste tre måneder, december til februar, på nettotallet 9. Til sammenligning er vurderingen i marts af den faktiske omsætning i disse måneder på nettotallet 16. Det er således gået bedre end forventet i perioden.

Handel med fødevarer, drikke- og tobaksvarer har i marts positive forventninger til omsætningen på 12 imod -55 i februar.
• Forventningerne til beskæftigelsen er på 2 imod -9 i februar.
• Forventningerne til salgspriserne er på 5 imod 8 tidligere
• Forventningerne til ordrebeholdning hos leverandører er på 9 i marts imod -60 i februar.

Kilde: Danmarks Statistik http://www.dst.dk

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174