23948sdkhjf

Pressede forsyningskæder begynder allerede at drille juleindkøbene

Allerede før sommerferien vokser bekymringen i detailhandlen for, at danske forbrugere skal gå tomhændet hjem fra julegaveindkøb. Det skriver Finans.

Det er nok engang de pressede forsyningskæder, der bliver set som skurken, og virksomhederne kæmper i øjeblikket med månedlange forsinkelser og mangel på varer, og presset på de globale forsyningskæder ser ifølge flere aktører ud til at kunne vare helt frem mod jul.

Nedlukningerne i Vesten har skabt en massiv efterspørgsel efter alt fra kaffemaskiner, computerskærme og motionscykler, som skal transporteres fra Asien. Derfor kæmper virksomheder verden over i dag med at få plads til deres varer på containerskibene, i flyenes bug eller på togvognene, samtidig med at mangel på komponenter har sat en prop i produktionen flere steder.

- Det er ikke sådan, at vi ikke kommer til at kunne lægge pakker under juletræet, men hvis man skal være sikker på at få en meget specifik vare, så skal man holde øje, siger Simon Frølich, salgschef i elektronikforhandleren Power. 

Det samme gør sig gældende hos konkurrenten Elgiganten, hvor man ifølge Finans har været i gang i flere måneder for at sikre sig varer til julehandlen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078