23948sdkhjf

Aldi har åbnet ny butik på omstridt grund

Discountkæden Aldi kæmper i disse år med at genvinde en position på netop lavprissegmentet, og det betyder også en grundig opdatering af butiksnettet. 

I Løgstør i Vesthimmerland har Aldi for en uges tid siden slået dørene op til en spritny butik, som er bygget efter det nye koncept, som blandt andet byder på mere gangplads, mere fokus på økologi og ferskvarer og en bake-off-afdeling.

Men placeringen ved den nye omfartsvej - som ellers er ganske tæt på den gamle Aldi-butik i byen - har været genstand for politisk polemik, både før og efter Lidl købte grunden i 2019. 

Som beskrevet i Nordjyske var det i første omgang Løgstør Kommune, som ejede grunden, hvorpå der frem til 2015 lå en børnehave. Da børnehaven blev flyttet, blev grunden i stedet solgt til udviklingsselskabet Grata i offentligt udbud året efter.

Prisen dengang var 450.000 kr., og der var ikke andre, der bød.

Ny planlov

I 2017 vedtog folketingspolitikerne på Christiansborg en ny planlov, som gjorde det lettere at etablere detailhandel.

Det betød, at flere detailkæder kom i spil til at overtage grunden fra Grata i en forventning om, at området kunne udlægges til detailhandel - en udvidelse af den eksisterende grænse i lokalplanen.

Selv om der kun var én byder på grunden, havde der været en anden interesseret køber, som sprang fra, fordi området ikke på daværende tidspunkt kunne bruges til dagligvarehandel.

Byrådspolitikere fra De Konservative frygtede et muligt erstatningskrav og stemte derfor imod, da kommunens politikere skulle tage stilling til, om detailhandelsgrænsen skulle udvides til også at gælde grunden på Limfjordsvej i Løgstør. Det skete dog ikke uden intern splittelse i partiet.

Erstatningskravet er udeblevet, og hvad Aldi har betalt for at købe den attraktive grund af Grata er fortsat uvist.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109