23948sdkhjf

Fortsat vækst i elektroniksalg trods forsyningsknas

Selv om containermangel har gjort det sværere og dyrere for elektronikkæder som Elgiganten og Power at få varer hjem, er danskernes købelyst ikke mindsket. 

Nye tal fra APPLiA, brancheorganisationen for producenter og importører af hvidevarer og elektriske husholdningsapparater, viser, at der i april blev solgt 21 pct. flere hvidevarer og 25 pct. flere små husholdningsapparater. Det skriver Berlingske.

Det er ikke mindst vinkøleskabe og kaffemaskiner, der er efterspurgt blandt kunderne i foråret.

Sidste år blev især populært for producenter af computere, da forbrugerne pludselig kom i bekneb på hjemmefronten med både hjemmearbejde og hjemmeskole. I år vurderer analysebureauet IDC, at både mobilsalget og Internet of Things-elektronik vil nå nye højder.

De store kæder har i månedsvis arbejdet på at få styr på julehandlen, fordi fragtudfordringer gør det mere besværligt at få varer hjem fra Asien, hvor langt størstedelen af verdens elektronik produceres. 

Desuden har den store efterspørgsel efter forbrugerelektronik under coronakrisen - som mobiltelefoner, spilkonsoller, computere og fjernsyn - betydet, at de chipproducenter, som leverer essentielle dele til produkterne, er kommet bagud.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093