23948sdkhjf

Århus-startup udfordrer Mobilepay med ny betalingsapp

For mange danskere er Mobilepay en jævnligt benyttet app på telefonen, og for mange erhvervsdrivende er det et naturligt redskab til at gennemføre transaktioner.

Men nu er en ny spiller kommet på markedet. Den Århus-baserede fintech-virksomhed Vibrant har netop lanceret en app til Android-telefoner, som gør, at du kan betale ved at lægge kortet til telefonen, skriver flere medier. Det sker ved hjælp af NFC-teknologi - altså kontaktløs betaling, som vi kender det fra betalingsterminaler.

Også digitale tegnebøger kan bruges i den nye app, som har fået en overvældende modtagelse. Blandt andet har Visa tilbudt at medfinansiere Vibrants ekspansion til nye markeder, som i år forventes at blive storbyer i Spanien og Italien.

- Vores Visa-samarbejde er sindssygt vigtigt. Det er fantastisk, at have en kæmpe global partner som Visa. Det er voldsomt for sådan nogle små nogle som os, siger stifter og adm. direktør Kasper Enggaard Krog til Finans.

Vil styrke nærmiljø

Mange små erhvervsdrivende har ikke behov for en dankort- eller anden betalingsterminal, og er man beliggende i et område med mange udenlandske handlende, er Mobilepay ikke en løsning for turisterne. Der ser Kasper Enggaard Krog et hul i markedet.

Samtidig regner Vibrant-grundlæggeren med at kunne bruge appen som afsæt til en større kundeloyalitet til de lokale butikker.

- Når vi har 10 pct. af alle erhvervsdrivende i Aarhus, vil vi lave en platform til forbrugerne, hvor de kan handle mere lokalt. Eksempelvis har du været til frisøren, og når du så betaler, får du en besked om, at du inde ved siden af kan få en cappuccino til 25 kr. På den måde forsøger vi at holde forbrugerne nede i de her mikromiljøer og bakke op om at købe lokalt, siger han til Børsen.

Kasper Enggaard Krog forventer, at Vibrant kan nå op på en kvart million brugere inden for de næste tre år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dagligvarekæde udvider franchisekoncept
Magasin-direktør uddyber ny investeringsstrategi
Dagligvarekæde købte butikscenter - nu er der afklaring på det videre forløb
Endnu en detailkæde dropper Skare Meat Packers
Kendt nordjysk køkkenkæde styrer mod konkurs - men ikke alle lukker
Billigblomst-stifter "mister" bestyrelsesroller - men får nyt specifikt arbejdsområde
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Fremtidens Logistik
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.547