23948sdkhjf

Færre danske virksomheder går konkurs

Markedet præges af en spirende optimisme, selv om der fortsat er lang vej til det positive niveau fra før krisen.
Ifølge data- og analysevirksomheden Experian lå antallet af konkurser i februar cirka 8 procent lavere end i samme måned 2011 – og ser man på hele den seneste årsperiode, er konkursomfanget faldet med 15 procent.

Dermed fortsætter den positive udvikling oven på et mindre knæk i januar.

- Med et fald i februar-tallene for antallet af konkurser, er vi tilbage i det lange, seje træk mod niveauet fra før krisen satte ind. Vi er på rette vej, men vi må ikke overse, at gennemsnittet trods alt endnu ligger over dobbelt så højt som for 4 år siden, siger Experians kommunikationsdirektør Kim Bach.

Vanskeligt for små og mellemstore virksomheder
Det er en holdning, man deler hos Dansk Erhverv.

- Det nuværende niveau med omkring 450 konkurser om måneden er fortsat ganske højt. Men det er positivt, at konkursomfanget aftager – og når den kendsgerning kædes sammen med de seneste tal for eksport, beskæftigelse og privatforbrug, så tegner der sig et lidt lysere billede af aktiviteten i den private sektor, end vi har set længe, siger cheføkonom Bo Sandberg.

Der er dog fortsat langt op til niveauet fra før krisen og faldet i konkurser løser langt fra alle problemer. Blandt andet er det fortsat vanskeligt for små og mellemstore virksomheder at få adgang til likviditet i det nuværende marked, pointerer Bo Sandberg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078