23948sdkhjf

Dansk ur-succes sælger 30 pct. af virksomheden

Det københavnske iværksætterpar Sebastian Skov Regeser og Thomas Gyvelgaard Andersen skabte for seks år siden urvirksomheden About Vintage.

Den er blevet så stor en succes, at firmaet nu har frasolgt 30 pct. til den jyske investorgruppe Brygge Partners for at sætte yderligere turbo på vækstplanerne.

- Vi er kun lige påbegyndt vores rejse, og i Brygge Partners får vi en kompetent kapitalstærk partner med ombord. Vi er sikre på, at Brygge Partners kommer til at bidrage væsentligt til, at vi inden for de næste tre år kan opnå de ambitiøse vækstmål, vi arbejder for hver eneste dag, siger medstifter Thomas Andersen i en pressemeddelelse.

Stærk fremgang i Asien

Ikke mindst det asiatiske marked har vist sig lukrativt for urfirmaet, der har gjort det til en forretning at designe og sælge ure, der har et eksklusivt snit, men ikke er så dyre, at man ikke tør gå med dem.

Særligt japanske og sydkoreanske kunder har taget godt imod urene, og selv med enkelte fysiske butikker i Asien er det over 90 pct. af omsætningen, der kommer fra direkte og online salg. Det er den strategi, der nu skal forstærkes.

"I 2019 valgte selskabet en ny strategi hvor fokus var på egen direkte BtC-forretning, primært online platforme. Yderligere er fokus rettet mod en mere aktivitetspræget lanceringsstrategi," står der i ledelsesberetningen for 2020-regnskabet.

Firdoblet vækst

De seneste år har budt på flotte vækstrater, og trods coronapandemiens rasen i 2020 formåede de to urmagere at øge bruttofortjenesten med 300 pct.

I år forventes omsætningen at passere 45 mio. kr., og med frasalget af 30 pct. til Brygge Partners værdisættes About Vintage til omkring 100 mio. kr. 

- Vi har gennem et stykke tid haft et godt øje til About Vintage, der om nogen har formået at skabe et dansk ur, der bygger på stolte horologiske traditioner og ægte dansk design. De har bevist, at de kan klare sig godt på et ellers meget konkurrencepræget globalt marked for ure, og den rejse vil vi gerne være en del af. Derfor er vi glade for, at vi i dag har erhvervet en tredjedel af About Vintage, siger Kent Ernst Hansen, direktør i Brygge Partners.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064