23948sdkhjf

MobilePay skal fusioneres med nordiske pendanter

Danske Bank har indgået en aftale, hvor betalingsløsningen MobilePay skal være en del af en nordisk fusion af betalingsløsninger.

MobilePay bliver sammen med den norske betalingsløsning Vipps og finske Pivo overdraget til et selskab, som ejes af skaberne af betalingsløsningerne.

Brugerne af MobilePay kommer dog ikke til at mærke nogen ændringer ved brugen af tjenesten, oplyser Danske Bank i en meddelelse til fondsbørsen.

Skal sikre udvikling

Der vil dog etableres en fælles teknologiplatform med udgangspunkt i den, som Vipp har. Fusionen skal være med til at sikre, at produktet udvikles yderligere. Der skal også satses "kraftigt" på e-handel.

- Med samlingen af en række velkendte brands i ét fælles selskab står vi stærkt og sikrer den fornødne skala til fortsat hastig vækst, siger MobilePays topchef, Claus Bunkenborg, i meddelelsen.

Han bliver medlem af ledelsen i det nye selskab. Det er dog topchefen for Vipp, Rune Garborg, som bliver administrerende direktør i det nye selskab.

Det er da også bankerne bag norske Vipps, der får størstedelen af ejerskabet i det nye selskab. De kommer til at eje 65 procent.

Det skyldes ifølge Danske Bank, at Vipps i dag dækker stort set hele den norske banksektor.

Danske Bank får 25 procents ejerskab, mens den finske bank OP Financial Group, der står bag Pivo, får ti procent.

Skal godkendes af EU

Aftalen betyder, at Danske Bank kan se frem til mellem 400 og 500 millioner kroner i indtægt.

Fusionen skal blandt andet godkendes af EU-Kommissionen, før den kan føres ud i livet. Det ventes at være på plads i anden halvdel af året eller i starten af 2022.

Den nye virksomhed vil have 11 millioner brugere i Europa og over 330.000 butikker og webshops som kunder.

Hovedsædet vil komme til at ligge i Oslo i Norge. Alle MobilePays afdelinger i blandt andet København og Brabrand vil dog fortsætte uændret. Der vil heller ikke ske afskedigelser på grund af fusionen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.047