23948sdkhjf

Danske Rederier opruster på klimafronten: Hyrer ny chef

En nyansat klimachef skal styrke Danske Rederiers klimaindsats. Klimachefen skal have særligt fokus på lovgivningsarbejdet og politiske beslutningsprocesser for bedst muligt at kunne rådgive og hjælpe medlemsrederierne.

Valget er faldet på Lars Olsen Hasselager, der fra sit tidligere job i Klimaministeriet og Energistyrelsen blandt andet har siddet som international klimaforhandler for både luft- og skibsfart i EU og FN.

- For mig er det en drømme-opgave at få lov at være med i omstillingen af så vigtig en sektor som skibsfarten. Det bliver garanteret en kæmpe og kompleks opgave, men jeg glæder mig, siger Lars Olsen Hasselager, kommende klimachef i Danske Rederier.

Klimachefen skal ifølge sin kommende chef ikke være med til at sætte kursen.

- Jeg er vild glad for, at vi får en så erfaren mand som Lars med i front i vores klimaarbejde. Vi står over for nogle afgørende år – både hvad angår regulering, udvikling af grønne brændstoffer, energioptimering og fremfor alt en helt ny rolle for skibsfarten, der skal defineres i verdens samlede klimaregnskab.

- Som klimachef skal Lars have overblikket og i tæt samspil med medlemmer og kollegaerne i huset være med til at bringe Danske Rederier i spil som en central nøglespiller både herhjemme, i EU og i IMO. Det bliver rigtigt godt, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier.

Den nyudnævnte klimachef starter på kontoret 4.august.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08